HomeO NамаNovosti & SaopštenjaNew collection Dea

IDEAL STANDARD PREDSTAVLJA SAVRŠENI BALANS FORME I FUNKCIJE KROZ KOLEKCIJU „DEA“

Ideal Standard, vodeći proizvođač inovativnih i dizajnerskih kupatilskih rešenja predstavlja svoje najnovije dostignuće u kupatilskom dizajnu. DEA je nova kolekcija elegantne keramike, kada i kupatilskog nameštaja, stvorena od strane nagrađivanog za dizajn i inovacije studija Seymourpowell.

Dostupna isključivo za maloprodajni sektor, kolekcija spaja prelep dizajn i izuzetnu funkcionalnost. Udaljavanjem od modernističkih, snažno geometrijski oblikovanih proizvoda koji su toliko prisutni na tržištu, a kretanjem ka zaobljenim, mekšim površinama, DEA je oličenje predanosti Ideal Standard-a kreiranju lepo iskorušćenog prostora.

Luksuzna kupatila su poznata po tome što ispunjavaju visoke standarde u dizajnu i kreativnosti, ali često imaju mana u smislu upotrebljivosti. Previše plitki umivaonici, iz kojih voda prska korisnika kada jače pusti vodu na bateriji, ili oštre ivice elementa, često vrlo lepe kolekcije čine veoma nepraktičnim. DEA, s druge strane, spaja i formu i funkcionalnost kako bi kreirala savršeno kupatilo.
"Šta god da radimo, polazimo od ljudi ", rekao je Dik Pauel, suosnivač i direktor Seymourpowell. „U intimnom prostoru kupatila, to znači humanije organizovan prostor a manje geometrijskih oštrina na tržištu koje je, inače, duboko zasićeno jednostavnim geometrijsko- minimalističkim proizvodima. Želeli smo da objasnimo cilj kolekcije DEA rečima "Pristupačna lepota". Pritupačnost se ogleda u dva smisla - da ona bude dostupna, tako da nije samo predviđena veoma bogatima; i dostupna u smislu da ona bude pristupačna, upotrebljiva, praktična, udobna i ergonomska. Iznenađujuće, "lepota" nije reč koju dizajneri mnogo koriste, ali ona govori o dve važne težnje: prva, ona podrazumeva klasičnu rezoluciju forme sa elegancijom i staloženošću, uravnotežene proporcije, jednostavnost površina i linija. I druga, reč podrazumeva osećaj mekoće i ženstvenosti, što je toliko važno u intimnom okruženju kupatila ".
Široki spektar kolekcije DEA obuhvata divno proporcionalne, različito zaobljene keramičke proizvode tankih ivica, uključujući nadgradne samostojeće umivaonike, nameštajne umivaonike, wc šolje i bidee, kao i izuzetno izliven totem umivaonik. Kolekcija pruža raznovrsnost u harmoniji sa praktičnošću, bez obzira na veličinu kupatila. Svaki element kolekcije je pažljivo smišljen kako bi pružio maksimalnu eleganciju i stil, ali i upotrebljivost i praktičnost korisniku.
Kade iz DEA kolekcije su jednako impresivne, a posebno ih karakterišu oble ivice, fuidni uglovi i tanke ivice. Dvostruke kade, kao i umivaonici, pružaju posebnu udobnost dok je moderna samostojeća kada tankih ivica savršena za uklapanje sa novim slobodno stojećim punjačem kade iz kolekcije Melange.
Umivaonici kolekcije DEA imaju dovoljnu dubinu, koja će sprečiti prskanje kada se baterija uključi, dok su im ivice oborene, što omogućava korisniku da bude bliži umivaoniku.
Ormarići za umivaonik su dizajnirani tako da pružaju veliki prostor za odlaganje, što ih ujedno čini i lepim i praktičnim.
U ponudi su i standardni, visoki viseći i vertikalni ormarići.
Kolekcija sadži sve WC opcije, koje su dostupne sa ultra tankim wc daskama sa sporo-zatvarajućim mehanizmom, kao i samostojeće i „uz zid“ bidee.

Od ogledala sa otvorenim policama i ugrađenom LED rasvetom, preko zaobljenih ogledala sa „Bluetooth“ tehnologijom do kupatilskim ormarića, svaki deo DEA nameštaja pruža genijalna, dobro planirana rešenja za odlaganje kupatilskih sitnica, čineći Vaše kupatilo maksimalno iskorišćenim prostorom.

U ponudi su ormarići za odlaganje izuzetnih boja i tekstura – od sjajno bele, preko neutralne bež do sjajno tamno sive i mat boje tamnog drveta – pružajući Vam slobodu da izrazite svoj lični stil, kroz izuzetno luksuzan izgled.